• Középpontban a cukorbeteg!

  • Középpontban a cukorbeteg!

Vissza

Diabetológiai szakrendelés

Magánrenedelés / TB finanszírozott

A diabetológiai szakellátás   a cukorbetegek cukoranyagcsere helyzetének rendezésére , a  betegség szövődményeinek megelőzésére azok kivizsgálására , kezelésére , a betegek oktatására, életviteli és étrendi tanácsok adására szakosodott rendelés.

Cukorbetegség diagnózisának felállítása

Ismételt laborvizsgálati eredmények ismeretében.               

Diabeteses betegek kivizsgálása

A  cukorbetegség által érintett szervek vizsgálata az alapbetegség által előidézett lehetséges szövődmények  irányában. A Meditres Egészségházban a legtöbb szükséges szakrendelés elérhető  pl.: szemészet, ultrahang, ideggyógyászat, ortopédia, labor.

Kezelés

A cukorbetegség kezelése összetett feladat. A kezelés célja elsősorban a betegek cukoranyagcsere helyzetének beállítása. Ez történhet  diétás, tablettás, injekciós de nem inzulin készítmények, és inzulinok alkalmazásával önmagában vagy kombinációban. Kezelni kell továbbá a cukorbeteg testsúlyát, vérzsír , húgysav , vesefunkciós értékeit, valamint optimalizálni kell a vérnyomását. Szakrendelésünkön kórházi tartózkodás nélkül be tudjuk állítani a páciensek életmód, gyógyszeres, és/vagy inzulin kezelését.

Terhességi szűrővizsgálat elvégzése

A terhesség 11 vagy 24-26-ik hetében laboratóriumi   szűrővizsgálat terhességi cukorbetegség irányában.

Szakorvosi javaslat kiadása

Kiemelten támogatott gyógyszer, inzulin felírásához háziorvos részére szakorvosi javaslatot állítunk ki , társadalombiztosítási támogatással Önnek gyógyszert tudunk rendelni, receptet írni.

Oktatás              

- diéta              
- inzulinbeadás technikájának megtanítása              
- vércukormérők használatának megtanítása              
- életviteli tanácsadás   

Gondozás

A cukorbetegség egy élethosszig tartó, meg nem gyógyítható, de szinten tartható, az egészségesekkel hasonló életvitellel élhető betegség. A kezelés alapja a gondozás, vagyis hogy pácienseinket rendszeres időközönként ellenőrző vizsgálatokkal kontrolláljuk, hogy  a megjelenő  eltéréseket  minél hamarabb korrigálni tudjuk.                          
- szénhidrát anyagcserehelyzet rendszeres ellenőrzése előirt laborvizsgálat alapján                       
- évenkénti illetve orvosi vélemény alapján egyénileg indikált egyéb szakorvosi vizsgálatok